Sally Green „Poolmetsik“

Esimese raamatu viimaste peatükkide põnevusliin jätkub triloogia teises osas: kuidas aidata Annalise’i ning üles otsida Gabriel. Kui hullumeelne plaan lõpeb oodatust teistmoodi, avastab Nathan end raamatu alguses ihuüksinda metsast. Peategelase peamine mure on Kütid – valgetest nõidadest koosnev armee –, kes on poisil kannul. Nende eest varjumine on keeruline ning oma jälgede peitmine elu ja surma küsimus.

Negatiivsetest mõtetest ja liigsest muretsemisest pääsemiseks proovib Nathan iga päev koostada positiivsete asjade nimekirja. Viimaste sündmuste kulg on aga senise elu pea peale pööranud ning ähvardavas olukorras on kainet mõistust säilitada omaette katsumus.

Ootamatult ilmuvad Nathani ellu uued näod, kellel on olulist informatsiooni ning suured plaanid Valgete Nõidade Nõukogu tuleviku osas. Õhus on tunda revolutsioonihõngu ning noormehe ette visatakse rida keerulisi valikuid, mis vajavad kiiret otsustamist. Nathanilt oodatakse palju, kuid teiste eelduste järgi elamine ei ole talle sugugi meeltmööda.

Raamatu sündmustik julgustab peategelast ennast usaldama ja aktsepteerima, kuid paratamatult avaldavad mõju ka inimesed tema ümber. Noor armastus ja kiindumustunded mängivad olulist rolli Nathani otsustusvõimes, kuid kas tugevad tunded peavad vastu ka kõige keerulisemates tingimustes? Igal otsusel on oma tagajärg ning asjad võivad välja kukkuda hoopis teistmoodi, kui algselt ette kujutati.

„Poolmetsik“ on Sally Greeni kirjutatud „Poolpaha“ triloogia teine raamat. Esimene osa kannabki pealkirja „Poolpaha“ ning kolmas osa „Pooleksinud“. Triloogia on täis põnevust, pinget ja võitlusi ning erakordsed tegelased panevad lugejat kaasa mõtlema, kes on tegelik vaenlane ning kust jookseb hea ja kurja piir.

***
Ilmunud: Pegasus, 2016
Tõlkinud: Marge Paal

Karmen Vilberg
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga