Ninette Sarnes “Mis muret teeb?”

Armsate loomapiltidega raamat meeldib loodetavasti väikestele lugejatele juba esimestest lehekülgedest. Raamatu tegelased on doktor Kana ja erinevad loomad, kes tulevad arsti vastuvõtule ja räägivad oma muredest. Iga looma lugu on illustreeritud koomiksiga, mis näitavad loomadega juhtunut piltides.

Mõned loomade mured on päris naljakad. Näiteks proua Siili mure selle üle, kuidas ta eksikombel armus saapaharja. Mõned olukorrad on õpetlikud. Näiteks lugu sellest, kuidas Karu sõi üksipäini terve tordi, mille tõttu hakkas tal kõht valutama. Mõned mured võivad isegi veidi ehmatavad olla, näiteks kuidas vaene härra Rebane murdis oma saba… Oeh! Kuid mis ka ei juhtuks, doktor Kana töötab hoolikalt ja aitab kõiki patsiente.

Tänu raamatule saavad väikesed lugejad teada, et arstide töö ei ole kerge. Arst peab palju teadma ning aitama kõiki vaatamata sellele, mis muret teeb. Doktor Kana oskab isegi kipsi panna! Kindlasti soovitan raamatut lugeda lastele, kes kardavad arsti juurde minna. Kui nad loevad, kuidas doktor Kana töötab ning kuidas ravi saanud loomad temast õnnelikult lahkuvad, saavad nad aru, et arste ei ole vaja karta.

***
Ilmunud: Koolibri, 2022
Illustreerinud: Ninette Sarnes
Tõlkinud: Eve Sooneste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Elina Slycko
Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga