Rocio Bonilla „Mis värvi on musid“

Hea lasteraamat on õpetlik raamat. Väikestele lugejatele kingib see põnevaid lugusid ning õpetab tundma ümbritsevat maailma.

Kataloonia autori Rocio Bonilla raamatu peategelane on Monika ehk Minimoni. Talle meeldib sõita jalgrattaga ja kasvatada lilli, aga kõige rohkem meeldib talle joonistada. Ta joonistab ja värvib miljoneid asju. Üks asi aga jääb joonistamata, sest Monika on suures segaduses: mis värvi peaks olema musi?

Raamatu leheküljed on värvitud erinevate värvidega ja igale värvile on joonistatud sellega sobivad pildid – loomad, puu- ja juurviljad, lilled. Monika räägib, mis värvi asjad talle meeldivad ja mis ei meeldi. Näiteks kollane on päevalillede ja magusa mee värv, aga kollane on ka mesilaste värv, keda Monika kardab. Lugejad saavad teada, et värvidega võib kirjeldada isegi inimeste tundeid! Näiteks punane on viha ja sinine kurbuse värv.

Raamat on väga ilus ja armas. See aitab vanematel rääkida lastega värvidest ja emotsioonidest ning mõelda nendega koos, mis värvi tõesti võiksid olla musid. Soovitan lugeda raamatut ka lastele, kes õpivad eesti keelt.

***
Ilmunud: Koolibri, 2022
Illustreerinud: Rocio Bonilla
Tõlkinud: Ello Varjas

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Elina Slycko
Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga