Frauke Scheunemann „Winston, agent pehmetel käppadel“

Lõbus ja põnev taaskohtumine targa, heade kommete, ilusa ja natu-natukene ennasttäis kass Winstoni ning tema kahe- ja neljajalgsete sõpradega.

Kangelasliku päästeoperatsiooni tulemusel tekib uus kasside sõpruskond – neli muskelmani. Neljajalgsed muskelmanid on lausa loodud seikluste jaoks ja viimaseid ei tule kaugelt otsida, sest parasjagu vajabki üks saladus lahendamist. Tegemist on natuke liiga suure saladusega kasside jaoks ja nii tuleb appi võtta ka inimestest sõbrad. Kuigi tüdruk Kira ja Winston enam üksteise mõtteid lugeda ei oska, on nad siiski parimad sõbrad ja mõistavad teineteist ka ilma sõnadeta. Otse loomulikult ei pääse sellise tiimi käest ükski kurjategija. Kriminaalsete olukordade lahendamises on Winston kibe käpp. Hiilimine võõrasse majja, röövitud tüdruk, kurjategijate jälitamine ja napp pääsemine prügiautost – Winstoni elus juba põnevusest puudu ei tule. Kõige selle juures tuleb proovida jätta hea mulje rangele babuškale, kes on Kirale ja ta emale külla tulnud.

Frauke Scheunemannile meeldib kirjutada meeleolukaid ja seikluslikke lugusid loomade ja inimeste sõprusest. Winstoni, Kira ja nende sõprade tegemistest on ta kirjutanud saksa keeles seitse raamatut. Eesti keelde on neid seni tõlgitud kaks. Lisaks käesolevale raamatule on varem ilmunud „Winston, salamissiooniga kõuts“, mis valiti Lastekaitseliidu ja Lastekirjanduse Keskuse poolt 2020. aastal ilmunud heade lasteraamatute hulka. Mõlemad raamatud on ka laste poolt väga hästi vastu võetud.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2022
Tõlkinud: Tiina Aro

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Brigit Bakhof
Paepealse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga