Katherine Applegate „Veidrik“

„Veidrik“ on tunnustatud USA lastekirjaniku Katherine Applegate’i järjekordne südamlik ja tähelepanu vääriv raamat.

See on vabavärsis kirjutatud lugu ühest orvuks jäänud merisaarma pojast. Ookeani piirkond, kus üliaktiivne saarmake toimetab, asub California ranniku lähedal. Ema on talle nimeks pannud Veidrik, sest ta ei püsinud hetkegi paigal ja ta silmad olid uudishimulikke küsimusi täis. Nii ta veedab oma päevi, avastades veealust elu, tehes sukeldumistrikke ja jutustades lugusid. Ta on leidnud sõbraks toreda saarmatüdruku Kairi, kellega nad koos ringi ujuvad.

Ühel päeval aga kohtub liiga kaugele ujunud Veidrik mõrtsukhaiga ja pääseb vaevu eluga. Kuna ta enam iseseisvalt ookeanis hakkama ei saa, viivad Monterey Bay Akvaariumi töötajad ta akvaariumisse ravile. Veidrik on sinna sattunud varemgi tillukesena, just seal õpetati talle „saarmaks olemist“ ja ta sai endale nime asemel numbri. Nüüd aga antakse talle uus nimi. Edusammud on Veidrikul rasked tulema. Kas Veidrik kohtub veel ka oma hea sõbra Kairiga ja kas ta pääseb veel vabadusse, saab teada raamatut lugedes.

Selline akvaarium on USAs päriselt olemas, seal tegeletakse ookeani elu uurimisega ja ka merisaarmaste päästmisega. Raamat on haaravalt kirjutatud saarmatüdruku vaatepunktist ja on väga hea lugemisvara nii loodushuvilistele kui ka teistele noortele lugejatele. Juba kaanepilt näitab, et see lugu on midagi väga armast ja erilist.

***
Ilmunud: Varrak, 2023
Illustreerinud: Charles Santoso
Tõlkinud: Kristina Uluots

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Siiri Alvela
Torupilli raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga