Davide Cali „Natuke nagu mango“

Imekaunite illustratsioonidega raamat jutustab lühikese, ent tabava allegoorilise loo hirmust tundmatu ees.

Liblikate küla keskele kukub taevast ootamatult midagi hiigelsuurt. Tundmatu objekt paneb külaelanikud arutlema, mida sellega ette võtma peaks. Oma arvamust avaldavad teadlased, Sõjaväe Ülemjuhataja, Leiutaja ja isegi Filosoof. Igaüks pakub välja oma lahenduse. Kuna aga keegi ei tea, millega neil on tegu, siis otsusele ei jõuta. Selge on vaid see, et probleemist tuleks vabaneda.

Kuni targad pead aru peavad, avastab üks lapsuke, et too tundmatu asi maitseb tegelikult päris hästi. Nüüd läheb lahti teistpidi sebimine – kõik tahavad saada tükikest. Ehkki keegi endiselt ei tea, mis see maitsev asi siis on: kurk, arbuus või mango. Juhtumi võtab kokku Filosoof: kui ilusasti jagada, jääb suurest jamast järgi vaid pisike.

Loost on võimalik leida mitugi mõttetera. Näiteks kuidas igaüks näeb olukorda vaid oma mätta otsast või kuidas eeskuju on nakkav jne.

Raamatule joonistas pildid Itaalia illustraator Marco Somà, kes oma teostega on esinenud mitmetel rahvusvahelistel näitustel, nt aastaid Bologna lasteraamatumessil.

***
Ilmunud: Koolibri, 2023
Illustreerinud: Marco Somà
Tõlkinud: Indrek Koff

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga