Reeli Reinaus “Täiesti tavaline perekond”

Üks täiesti tavaline Eesti pere ei pea end kuidagi teistest huvitavamaks või erilisemaks, kuid ometi juhtub just nende igapäevaelus alatasa väikeseid naljakaid seikluseid.

Oma perekonna lõbusaid juhtumisi peab ainsana meeles Tim, kes räägib targalt kui täiskasvanu ning võtab sageli ette huvitavaid projekte. Alati ei pruugi need projektid aga kõigile pereliikmetele meeltmööda olla nagu näiteks katse teha kaksikõe Leeni pidžaamapeost dokumentaalfilm.

Seekord on Tim otsustanud oma lähedastele tõestada, et perekond Saared ei ole sugugi nii tavalised, kui neile endile tundub. Kas on siis normaalne, et nende isa sööb isegi jäätise kõrvale leiba või et ema käib vahetevahel sõpradega haldjaprintsessi mängimas? Samuti ei pruugi Timi ja Leeni bioloogiatunni kodutöö või väikevenna Jossu ajalooteemalised mängud kõigile normaalsena tunduda. Timi nõuks on kõik naljakad juhtumised üles kirjutada, et neid väikeseid seikluseid perele meelde tuletada. Hiljem on hea end ju kõrvalt vaadata, naerda ning mõista, millisena näevad sind teised inimesed. Alguse saabki Timi blogi, mille postitustes näeme pere värvikat iseloomu ja igapäevaelu.

Reeli Reinaus kujutab realistlikult pereliikmete vahelist suhtlust, millest ei puudu inimestele omased nääklemised ja erimeelsused. Ometi on kõiges öeldus alati armastuse varjundit ja sõbralikku tooni. Raamat “Täiesti tavaline perekond” võitis 2009. aastal Eesti Lastekirjanduse Keskuse, ajakirja Täheke ja kirjastuse Tänapäev lastejutuvõistlusel kolmanda koha. Raamat sobib lugemiseks juba kooliealistele lastele, kuid mõnest jutust võiks säästa neid, kes veel siiras usus päkapikule sussi aknalauale sätivad.

***
Ilmunud: Ronk Ronk, 2021
Illustreerinud: Toomas Pääsuke

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Lilithy-Ly Erk
Eestikeelse kirjanduse osakonna vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga