Sabine Bohlmann “Tüdruk nimega Willow”

Sabine Bohlmanni raamatus “Tüdruk nimega Willow” kohtub lugeja 11-aastase seiklushimulise Willowiga, kelle meelekindlus teeb nii mõnelegi silmad ette. Raamatu tegelased ja sündmuspaigad on oma joonistustega ellu toonud Simona Ceccarelli.

Loo alguses kolib Willow isaga tagasi oma lapsepõlve majja ning selgub, et talle on pärandatud ka maja taga asuv mets. Metsa jalutama minnes jõuab tüdrukule kohale, et ta ei pärinud mitte üksnes metsa, vaid koos sellega ka iga looma, lille ja isegi lehekese. 

Edasistel rännakutel metsa hakkab Willow metsast linnusulgi, lehti ning teisi elu märke uurima ning neid märkmikusse koguma. Ta on oma metsast lummatud ning leiab metsa abiga peagi üles ka metsas asuva tädi Alwina majakese. Tüdruk saab tänu majakeses olevale nõiaraamatule endale tädilt pärandatud võluväe ning asub hoolega nõialoitse ja -trikke õppima. 

Kuidas lugu edasi läheb, ning millega tuleb Willowil veel silmitsi seista, saad aga teada raamatut lugedes. Raamatu läbivateks teemadeks on iseseisvumine, sõprus, suureks kasvamine, maagia, loodus, keskkonnahoid jpm.

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2023
Illustreerinud: Simona Ceccarelli
Tõlkinud: Kadi Eslon

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Maarja Sinisalu
laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga