Rachel Williams „Loomade peitus : looduslooline otsimismäng“

Värvikas raamat tõmbab tähelepanu eredate džungliillustratsioonidega ja väljakutsega leida loomad, kes end lehekülgedel peidavad. Kas lugeja leiab kõik 72 looma üles?

Loomade otsimine arendab tähelepanu ja kingib mängulises vormis lugejatele uusi teadmisi loomade maailmast. Kuigi tegemist on lasteraamatuga, pole piltidelt loomade leidmine sugugi nii lihtne kui tundub. Isegi suured loomad, näiteks jaaguar, peidavad end niivõrd osavalt, et neid tuleb väga hoolikalt otsida. Sellepärast pakub raamat rõõmu ka noortele ja täiskasvanutele. Raamat sobib pereõhtute jaoks, sest üheskoos otsimismängu mängimine on imeline viis aja veetmiseks.

Vahvad raamatuillustratsioonid ja kergesti loetav tekst tutvustavad kõige olulisemaid ja huvitavamaid fakte metsiku loomade maailma kohta. Informatsioon ja otsimistsoonid on jagatud erisugusteks maastikeks. Siin on polaar- ja kõrbealasid, (vihma)metsi, mägesid ja isegi korallrahu. Osavalt peitu pugenud loomade hulgas on lugejatele tuttavaid, näiteks mäger ja metssiga, kuid ka uusi ja ebatavalisi, näiteks tüükasoor, matamata ja sarvikrästik. Iga maastiku info on kaunistatud loomade piltide ja lühikirjeldusega. Sealhulgas saavad lugejad teada, kuidas loomade nimed ladina keeles kõlavad.

Minu arvates on raamat universaalne. Soovitan seda nii kooli õpetajatele õppematerjalina kui ka lihtsalt uudishimulikule lugejale. Raamatu lõpus on toodud loeteluna põnevat lisalugemist loomade maailma kohta.

***
Ilmunud: Koolibri, 2023
Illustreerinud: Ksenia Bakhareva
Tõlkinud: Catlin Kaljuste

Rachel Williams „Loomade peitus : looduslooline otsimismäng“ e-kataloogis ESTER

Elina Slycko

Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga