Liina Vagula „Lenda, vaba lind“

Marta elu on võtnud traagilise pöörde. Ta on kaotanud ainukese lähedase inimese – oma ema. Selle tõttu on pidanud ta jätma oma kodu ja kooli ning kolima tädi juurde elama. Tema eest hoolitsetakse, kuid endiselt on südames palju okkaid, mis kriibivad nii sügavalt hinge, et Marta on valmis metsas järve ääres endalt elu võtma.

Viimasel hetkel päästab Marta elu üks noormees. Nende vahel tekib tugev side. Ent noormeest ümbritseb suur salapära. Ta ei taha öelda oma pärisnime ega mitte midagi muud isiklikku. Kes ta on? Kas see noormees on üldse olemas või kujutab tüdruk teda endale ette? Lisaks salapärasele noormehele on sattunud halba seltskonda ka Marta täditütar, keda kaitstes jääb Marta ise kambajõmmide tule alla. Kas ja mismoodi kõik laheneb, saate teada siis, kui loete raamatut.

Romaan sai Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja kirjastus Tänapäeva noorteromaanivõistlusel kolmanda koha. Raamatus on käsitletud nii lein, kiusamine, enda (taas)leidmine, sõprus, armastus kui ka lastekaitse ja koduvägivalla teema.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2023

Liina Vagula „Lenda, vaba lind” e-kataloogis ESTER

Helen Reiser

Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga