Tina Oziewicz „Mida teevad tunded?“

Kas olete kunagi mõelnud, mida teevad tunded, kui keegi neid parasjagu ei näe? Eks ikka neile omaseid asju – rahu silitab koera, külalislahkus paneb koogi ahju ning rahulolu on teetassi ja pleediga tugitoolil mõnusasti kerra tõmmanud.

Poola autorite soe, rahustav raamat innustab endasse vaatama ja tunnetele tähelepanu pöörama. „Mida teevad tunded?“ näitab lapsele, kuivõrd erinevad emotsioonid elavad temas ja tema kaaslastes. Koos vanemaga saab turvaliselt arutleda tunnete olemuse üle. Mõnusad pehmed tegelased õpetavad lastele eneseväljendust. Keskendutud ei ole vaid positiivsele – heaks tasakaaluks näiteks kujutlusvõimele ja armastusele on kujutatud ka negatiivsemat: vaenu, üksindust ning ärevust.

Raamatu napp tekst suunab edasi mõtlema ning koos fantaasiarikaste illustratsioonidega moodustavad need harmoonilise terviku. Vaoshoitud värvid lubavad süveneda piltide detailidesse ja tundetegelaste väljendusrikastesse ilmetesse.

Üks raamatukangelastest, Vaimustus, ruttab uue raamatuga sõbra juurde. Käesolevat tunderaamatut võib kindlasti samasuguse õhinaga teistega jagama tõtata.

Raamatule on oma soovituse andnud ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Raamatu sünnilugu tutvustav video Youtube’is.

***
Ilmunud: Draakon&Kuu, 2023
Illustreerinud: Aleksandra Zając
Tõlkinud: Kätlin Vainola

Tina Oziewicz „Mida teevad tunded?“ e-kataloogis ESTER

Ly Mere

Pirita raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga