Jaak Juske „Põnevad lood vanast Tallinnast“

Pealinnas igapäevaselt ringi liikudes mõtleme harva siinsetele ajaloolistele kohtadele ja hoonetele või nendel tänavatel kunagi ammu toimunud sündmustele. Tallinn on aga väga vana ja rikkaliku ajalooga linn, mille kohta leidub arvukalt põnevaid fakte.

Kas teadsid, et Tallinn on kandnud aegade jooksul mitut huvitavat nime ning et muinasajal kutsuti siinset eestlaste puitlinnust Lindaniseks? Kas oled kuulnud, et Tallinna kesklinnast voolas kunagi läbi salapärane Härjapea jõgi, mille äärde ehitati linna olulisemad vabrikud. Või kas teadsid, et Tallinnas pandi 1441. aastal püsti Euroopa teadaolevalt vanim avalik jõulupuu? Huvitav fakt on ka see, et sealsamas Raekoja platsil on linna nullpunkti ümar kiviplaat, millel seistes saab näha korraga viite vanalinna torni.

Neid huvitavaid fakte saab lugeda ajaloolistest jutustustest, mille on kirja pannud tuntud õpetaja, giid ja ajaloolane Jaak Juske raamatusse „Põnevad lood vanast Tallinnast“. Teos kuulub lasteraamatute sarja „Isa põnevad unejutud ajaloost“, mille seast leiab raamatuid Eesti ajaloolistest isikutest, aga ka salapärastest paikadest.

Raamat on köitvalt kirjutatud, Merilyn Anvelti poolt ilusate piltidega illustreeritud ja sobib hästi lugemiseks nii noortele ajaloohuvilistele kui ka nende vanematele.

Väga soovitan pärast raamatuga tutvumist minna koos perega põnevale ajalooretkele!

***
Ilmunud: Randvelt Kirjastus, 2019
Illustreerinud: Merilyn Anvelt

Jaak Juske „Põnevad lood vanast Tallinnast“ e-kataloogis ESTER

Laine Taukul

Pelguranna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga