Ketlin Priilinn „Lugu kadunud raamatust“

Mõnus lugemine suvevahejaks, aga ka krimkaarmastajatele ja raamatusõpradele. Mis saaks veel parem olla, kui peatselt algav suvevaheaeg? Paraku rikub aga raamatukogu raamatu kadumine neljanda klassi poisi Hugo helged puhkusemõtted, sest selle asemel tuleb osta uus raamat, milleks Hugol raha ei ole. Seega tuleb kadunud teos iga hinna eest tagasi saada. Hugo on veendunud, et raamat on temalt varastatud, sest see on kirjutatud arvutimängudest ning noorte seas üüratult populaarne.

Äkki hakkavad temast huvi tundma kolm noort, kes on niisamuti raamatukokku sattunud. Loo jooksul tutvume peale Hugo veel Lilianna ning kaksikutest Amanda-Riini ja Robertiga. Igalühel neist on oma taust ja lugu, mis lisab raamatule sügavust ning muudab selle mitmekülgseks. Kadunud raamatu müsteerium huvitab uusi tuttavaid ning nad pakuvad juhtumi lahendamiseks helget abikätt.

Ette tuleb nii hirmutavaid olukordi kui ka humoorikaid seiku ning kõiges selles ei puudu noortel detektiividel nupukusest ja julgusest. Lõpplahendus paneb aga muigama ning on ootamatu – nii nagu peabki. Hugo, Lilianna, Roberti ja Amanda-Riini vahel hakkavad arenema suhted, millest tõotavad tulla põnevad järjed (tagakaanel on mainitud, et see raamat on „Raamatukogu detektiivide“ sarjas esimene).

Lugu on selgelt ja ladusalt jutustatud, kus on nii põnevust kui ka pere- ja sõbrasuhete teemasid. Põhitegelased mõjuvad soojalt ning usutavalt, sest saame teada nende tunnetest ja mõtetest. Raamatu põhjal on võimalik arutleda koostöö tegemise, kuuluvustunde, üksilduse ja sõprussidemete üle. Vahva on see, et kriminaalne juhtum on seotud raamatukoguga, mis ongi üks salapärane ja labürintlik paik.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2023
Tõlkinud: Elina Sildre

Ketlin Priilinn „Lugu kadunud raamatust“ e-kataloogis ESTER

Siret Remma

Nõmme raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga