Mairi Laurik „Mina olen Surm“

Kas sina tahaksid teada, kaua teistel veel elada on jäänud? Selline eriline anne on Roometil, kes näeb inimeste liivakella, mis kujutab allesjäänud aega. Ta näeb, kas liivakell on terve või mõranenud ning palju selles veel liiva on. Lisaks suudab ta suhelda äsjalahkunute hingedega ning nad siit maailmast ära suunata – see on tema, Surma, põhiline ülesanne. Olukorra mõistmine ning sellega leppimine on noormehe jaoks keeruline, kuna selliste asjade võimalikkust on raske uskuda.

Noormees alustab õpinguid Viljandi Gümnaasiumis, põgenedes halbade mälestuste eest kodukohast Lihulast, kus teda kiusati. Roomet üritab võimet uute koolikaaslaste eest varjata, kuid keerulisi olukordi tekib sellegipoolest. Lisaks tekitab teema pingeid tema perekonnas. Üllatus on suur, kui Roomet kohtub inimesega, kes on temaga sarnane – nüüd on tal võimalus saada vastused oma küsimustele. Raamatule on ilmunud järg „On aeg!“, kus Roometi seiklused jätkuvad.

„Mina olen Surm“ on Tänapäeva ja Lastekirjanduse Keskuse korraldatud 2016. aasta noorteromaani võistluse võitja.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2016

Mairi Laurik „Mina olen Surm“ e-kataloogis ESTER

Mari-Liis Mägi

Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga