Lena Lilleste „Murdvagus koolis 2.0“

„Murdvargus koolis 2.0“ on Eesti juurtega Rootsi kirjaniku Lena Lilleste esimene kriminull Tommy ja Kribu sarjast. Tegemist on raamatu uue versiooniga, mis ilmus rootsi keeles 2018. aastal.

Raamatu peategelasteks on klassivennad Tommy ja Kribu, kes on parimad sõbrad lapseeast saadik. Iga päev pärast kooli veedavad poisid koos aega. Igal teisel nädalavahetusel samuti, kui Tommy ei lähe oma isa juurde. Tommy isa elab teises linnaotsas ja tal on ka teine pere. Poisile eriti ei meeldi sinna minna, sest tal ei ole seal isegi oma tuba.

Lugu hakkab hargnema, kui Kribu mingil seletamatul põhjusel tuletõrjeõppuse ajal varastab klassiekskursiooni raha. Poisid üritavad raha tagastada, kuid samal ajal toimub koolis tõeline rööv, mille tunnistajateks nad satuvad.

Avastades, et röövlid varastasid ka klassiekskursiooni raha, asuvad nad neid jälitama. Kahtlusaluseid on poistel omajagu. Ootamatult satuvad poisid murdvarastega vastamisi ning pinge kasvab. Nad peavad kiiresti tegutsema, sest olukord hakkab käest minema. Lõpuks pole neil muud valikut kui abi kutsuda.  Kas abi jõuab õigel ajal ja kuidas kõik lõppeb, saad juba raamatust lugeda.

See raamat pakub noortele lugejatele palju põnevust ja kerget lugemist Tommy ja Kribu tegemistest, kajastades sealhulgas pere- ja sõprussuhteid, koolielu ja armastust. Lena Lilleste on leidnud kirjakeele, mis kõnetab noori. Ka järgmised osad on väga põnevad ning käsitlevad probleeme, millega varateismelised võivad kokku puutuda.

Tommy ja Kribu kaasahaaravad seiklused jätkuvad järgmistes osades: „Inimröövlid Internetis“, „Köhi pappi, või muidu…“, „Elu on ohus“, „Ohtlikud miljonid“, „Sünged saladused“, „Narkodiilerite küüsis“, „Süütamine koolis“.

***
Ilmunud: Hea Lugu, 2023
Illustreerinud: Kristina Aruvee
Tõlkinud: Allar Sooneste

Lena Lilleste „Murdvagus koolis 2.0“ e-kataloogis ESTER

Kerli Persidski

Nurmenuku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga