Laura Ertimo „Mis on robot?“

Soome autori Laura Ertimo „Mis on robot“ sobib hästi algklassilapsele, kellel huvi tehnika- ja robotimaailma vastu. Raamat annab ülevaate tänapäevastest robotitest, nende kasutusvõimalustest ja tööpõhimõtetest. Näiteks saab teada, kuidas roboteid õpetatakse, milliseid töid saab neid tegema panna, kuidas toimib robotitel masinnägemine, mida tähendab eksoskelett jne. Teemad tunduvad küll keerulised, kuid selgitused on lihtsad.

Raamat tutvustab tänapäevaseid roboteid ka konkreetsemalt nime ja kasutusvaldkonna kaudu: maalimisrobotit Ai-Da, teenindusrobotit Nao, robotkoeri Spot ja Aibo, androidi Asimo jne. Väikeste robotihuviliste jaoks on lahti seletatud ka keerulisemad mõisted.

Laura Ertimo on kirjutanud lastele mitmeid teadusteemasid tutvustavaid raamatuid ja ka eesti keelde on neid tõlgitud – lisaks käesolevale ntImelik ilm!: miks kliima muutub?“, „Vesi: raamat maailma tähtsaimast ainest“ ja „Öö: raamat unest ja pimeduse saladustest“.

Raamatut „Mis on robot?“ soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Avita, 2022
Illustreerinud: Aapo Ravantti
Tõlkinud: Evelin Haav

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Jandra Peegel
Nõmme raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga