Benji Davies „Suur tormivaal“

„Suur tormivaal“ on neljas osa raamatute sarjast, kus peategelaseks on mere ääres elav väike poiss Noi koos oma isa ja vanaemaga. Esimeses osas sõbruneb üksildane poiss vaalaga ning see sõprus on olulisel kohal kõigis järgnevates raamatutes.

„Suur tormivaal“ on kaunis ja südamlik lugu Noi vanaema lapsepõlvest ning see lugu on tihedasti seotud taaskord vaaladega. Selgub, et aastate eest, kui vanaema oli alles väike tüdruk, sõbrunes temagi ühe vaalaga. Kui torm tüdruku pere kodukoha hävitas ja nad mujale olid sunnitud kolima, aitasid just sõbralikud vaalad neil end uues kohas sisse seada – nad varustasid perekonda nende kunagiste asjadega, mis olid meresügavustesse mattunud. Noi ja tema vanaema usuvad, et küllap olid nende mõlema sõbrad vaalad ühest perekonnast, just nagu nemad isegi.

Sarjas on varem ilmunud „Tormivaal“ (2019, 2023), „Tormivaal talvel“ (2019) ja „Vanaema linnupoeg“ (2020). Kõigis Tormivaala raamatutes on väga olulisel kohal autori enda joonistatud imekaunid pildid. Raamatud on eraldi loetavad ja neid soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2023
Tõlkinud: Dea Oidekivi

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga