Jørn Lier Horst „Operatsioon Tuuleiil“

Detektiivibüroo nr 2 nutikad ja julged detektiivid Tiril ja Oliver seiklevad taas. Ja loomulikult on nendega igal pool kaasas koer Otto – „ehtne jäljekoer, kes nuhib kõik saladused välja“ (lk 6).

Seekordne lugu algab sellest, kui ühel tuulisel päeval lendab Oliverile näkku paberileht, mis esmapilgul näeb välja nagu tavaline poenimekiri. Lähemal uurimisel tundub aga lastele hoopis, et keegi plaanib sissemurdmist või röövi ning nimekirjas on kuriteo läbiviimiseks vajalikud vahendid. Kuna nimekiri on kirjutatud Elvestadi hotelli restorani kassatšeki tagaküljele, siis just sealt nad oma uurimist alustavadki.

Kas tegelikult ka midagi varastada tahetakse ja kui, siis mida ja millal? Ja kes on selle nimekirja kirjutanud? Mis seos on kogu looga Orlovi teemandil ja Sumpani raba vesilikel? Ning millistesse ohtlikesse seiklustesse lapsed seekord oma jälitustegevuse tõttu satuvad?

Raamatu lõpus on mitu vahvat ülesannet, mida lahendades on lugejal hea võimalus omaenda detektiivioskused proovile panna.

Samas sarjas on eelnevalt ilmunud veel viis põnevat krimilugu hakkajate detektiivide Tirili ja Oliveri seiklustega: „Operatsioon Suvesaar“ (2020), „Operatsioon Päikeseloojang“ (2019), „Operatsioon Nartsiss“ (2019), „Operatsioon Kõuepilv“ (2018) ja „Operatsioon Varjumees“ (2018). Sarja raamatuid soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Varrak, 2020
Illustreerinud: Hans Jørgen Sandnes

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Must
Nurmenuku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga